ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΗΡΟΡΗΤΙΚΗ /ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

 

► Η ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Η Μονάδα Ανακούφισης Πόνου και Παρηγορητικής Αγωγής ανήκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αποτελεί παράρτημα του Αρεταίειου Νοσοκομείου. Είναι στελεχωμένη με ειδικευμένο προσωπικό πλήρους απασχόλησης, το οποίο αποτελείται από γιατρούς, ψυχολόγους, και νοσηλευτές. 
Υπάρχει σταθερή συνεργασία με το ακτινοθεραπευτικό-ογκολογικό τμήμα του εργαστηρίου του Αρεταιείου, καθώς και με την κοινωνική λειτουργό, το ογκολογικό τμήμα και τις χειρουργικές ειδικότητες του νοσοκομείου. Επίσης υπάρχει συνεργασία με τα ογκολογικά τμήματα άλλων νοσοκομείων.
Σκοπός της Παρηγορητικής Αγωγής είναι η συνεχής κάλυψη των αναγκών του ασθενούς και της οικογένειας. Βοηθούνται οι χρονίως πάσχοντες καθώς και οι οικογένειες τους ώστε να πάρουν τον έλεγχο της κατάστασης σε μία ευαίσθητη περίοδο της ζωής τους.
Η Μονάδα προσφέρει υποστήριξη και φροντίδα σε  ασθενείς των οποίων η ασθένεια δεν ανταποκρίνεται σε μιά ριζική θεραπευτική Αγωγή (όπως σε περιπτώσεις χρόνιων νεοπλασματικών ή μη νεοπλασματικών παθήσεων).
Ο έλεγχος του πόνου και των άλλων συμπτωμάτων, καθώς και των ψυχολογικών, κοινωνικών και πνευματικών προβλημάτων είναι ύψιστης σημασίας. Γι αυτό και η επίτευξη της καλύτερης δυνατής ποιότητας ζωής για τους ασθενείς και η στήριξη της οικογένειάς τους είναι προτεραιότητα .Ολες οι υπηρεσιες της μονάδας παρέχουνται δωρεάν.
Οι ιστοσελιδες της Μονάδας παρέχουν πολύ καλές και αξιόπιστες πληροφοριες για τον πόνο,και πως μπορεί να ελεγχθεί με πολλές θεραπευτικές επιλογές πχ με φαρμακευτική αγωγή, μη φαρμακευτική αγωγή, ψυχοεπιμορφωτικές προσεγγίσεις, και συμπληρωτματικές προσεγγίσεις.

Τηλ 210 7707669
Email 

monadaanakoufisis(_AT_)jkf.gr

www.jkf.gr/pain/el
 

 

► ΜΕΡΙΜΝΑ

ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ 

Η Μέριμνα είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία με κύριο σκοπό τη φροντίδα παιδιών και οικογενιών που αντιμετωπίζουν μια σοβαρή αρρώστια, μια απώλεια ή το θάνατο. Η Εταιρια ιδρύθηκε το 1995. H εταιρία εχει συμβουλευτικό κέντρο και παρέχει ψυχολογική στήριξη σε παιδιά και εφήβους, που αντιμετωπίζουν μια σοβαρή αρρώστια ή το θάνατο ενός αγαπημένου τους προσώπου, και στους ενήλικες που παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή ενός παιδιού ή εφήβου που ζει την εμπειρία μιας αρρώστιας ή ενός θανάτου στον περίγυρό του. Επίσης προσφέρουν τηλεφωνική υποστήριξη στην γραμμή 210 6463622.
Το Συμβουλευτικό Κέντρο λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή 10.00 - 17.00. Όλες οι ατομικές, ομαδικές και οικογενειακές συναντήσεις πραγματοποιούνται με ραντεβού.
Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο 210 64 63 622.
Το Κέντρο διοργανώνει προγράμματα κατάρτισης στη στήριξη παιδιών που βιώνουν εμπειρίες αρρώστιας, απώλειας ή θανάτου, για ομάδες επαγγελματιών υγείας και παιδείας (γιατρούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς).

Ένας από τους άλλους βασικούς στόχους της Μέριμνας είναι η ίδρυση και η λειτουργία υπηρεσίας για την κατ’ οίκον φροντίδα παιδιών που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ζωής τους και των οικογενειών τους.
Η Μέρμινα εχει δημοσίευσει μια πολύ χρήσιμη και ενημερωτική σειρά βιβλίων και ενημερωτικών φυλλαδίων με τιτλους οπως
-  "Το πένθος στην ζωή μας"
-  "Οταν η χρόνια αρρώστια και ο θάναταος αγγίζουν τη σχολική ζωή"
-  "Απώλιες στην ζωή του παιιδιού"
- "Νουλης ο χημειο-ανθρωπούλης"
-  "Στηρίζοντας το Παιδί που Θρηνεί το Θάνατο Αγαπημένου του Προσώπου"
Θα βρείτε όλες τις εκδόσεις τους εδώ

Τηλέφωνα
Γραμμή Επικοινωνίας 210 6463367.

Γραμμή Υποστήριξης 210 6463622.
email 

merimna(_AT_)cs.ntua.gr

www.merimna.org.gr